Van egy
hasznos tipped?

A laminált padló előnyeiről

Ha építkezik vagy felújít, érdemes elgondolkoznia a laminált padló és parketta nyújtotta előnyökön. Napjainkban igen közkedvelt megoldás, hiszen nagyon könnyen megmunkálható anyagról van szó.

Keret A laminált padló előnyeiről

Egyszerűen vágható, alakítható a laminált padló

A népszerű burkolóanyagok sorában előkelő helye van a laminált padlónak. Méltán, hiszen a laminált padló könnyen lerakható, maga az alapanyag pedig egyszerűen vágható, alakítható, ráadásul igen tartós is.
A felhasználás módja szerint többféle típust is megkülönböztethetünk: választhatunk kifejezetten magas ütésálló (IC jelzésű) és nagy kopásállóságú (AC jelzésű) laminált padló közül. Ez azért fontos, mert végleges döntésünket többek között annak is befolyásolnia kell, hogy milyen helyiségbe szánjuk a szóban forgó burkolóanyagot. Nem érdemes nem kopásálló laminált padlót választani például egy irodába, mert ott nagyon gyorsan tönkreteszik majd a felületet a gurulós forgószékek.

Laminált parketta falburkolatként?

Laminált parkettával például gyakran találkozunk még falburkoló megoldásként is. Nagyobb felületeken kifejezetten jól mutat, főleg ha kedveljük a famintázatú, natúr falakat. Természetes hatást kelt, így a letisztultabb stílus kedvelői ebben is megtalálhatják a számításaikat. Hideg kőfalak meleg felülete lehet, de a rusztikus stílusú otthonokban, szállodákban, vendégházakban, nyaralókban is rendkívül jól mutat. A laminált anyagok falra szerelése is gyors, egyszerű, de ugyanilyen könnyen eltávolítható is a falról akkor, ha már meguntuk azt.

Laminált parkettát allergiásoknak is

Ez a típusú parketta rendkívül könnyen tisztán tartható, sőt allergiások számára is kifejezetten jó döntés. Antisztatikus felületének hála nem vonzza annyira a port, mint más burkolóanyag. A laminált parketta a fa parkettával ellentétben nem repedezik, nem törik, így élettartama is hosszabb. Tovább szebb marad felületkezelés nélkül is. Magas a kopásállósága és számtalan árnyalatban és mintázatban kapható. Kiválasztás előtt érdemes szakértői segítséget kérni.

Weboldal címe: www.parkettawebaruhaz.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉPÍTKEZÉS TIPPEK

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege mindenkinek mást és mást jelent. Kandalló építéssel például egyszerre vihet meghittséget, hangulatos látványt és megfelelő fűtést a négy fal közé.