Van egy
hasznos tipped?

Velux – a tetőtéri ablakok királynője

Szeretsz tetőtérben lakni? Én odavagyok érte…Egy velux ablakon kihajolva úgy érzem, enyém az egész város.

Keret Velux – a tetőtéri ablakok királynője


A tetőtéri lakásokba akkor szerettem bele, amikor Párizsban éltem. Imádtam, hogy hajnalban egy kávé mellett figyeltem, hogy ébredezik a város, esténként pedig a kivilágított épületek fényeiben gyönyörködtem. Mindig is szerettem magasról nézelődni, de azt gondolom, senkinek nem kell magyaráznom, hogy egy lakótelepi lakás hetedik emelete, ahol felnőttem, nem ugyanaz, mint egy meghitt kis párizsi szoba a magasban.
Ösztöndíjjal éltem kint, francia irodalmat tanultam, mellette az egyetemi könyvtárban dolgoztam, de nem vetett fel a pénz. Hosszasan néztem albérlet után, és a tetőtéri lakást, amit végül találtam, egy indiai testvérpárral osztottam meg, akik iszonyú finomakat főztek, már az első héten lepasszoltak nekem pár selyem szárit, és ugyanúgy odavoltak a társaságért, mint én, így a fél évfolyam nálunk, a kis lakásban töltötte a szabadidejét, a nyitott tetőtéri ablak mellett beszélgetve, borozgatva. El sem tudtam volna képzelni náluk jobb lakótársakat!
Amikor hazajöttem, megszállottan kerestem ugyanezt a hangulatot. Végül a VI. kerületben találtam egy ici-pici tetőtéri lakást, melyekhez meglepően tágas tetőterasz is tartozott. A velux tetőablakok káprázatos panorámára nyíltak, alattam kanyarogtak a girbe-gurba utcácskák, a lent kávézgató vendégsereggel, és én úgy éreztem, végre hazaértem.

Weboldal címe: www.tetoablakszerviz.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉPÍTKEZÉS TIPPEK

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Ha teljeskörű lakásfelújításba vágja fejszéjét különösen fontos, hogy megbízható, munkájukra igényes szakembereket találjon. Lehetőleg olyanokat, akik nem n+1 embernek szervezik ki a részfeladatokat.

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.