Van egy
hasznos tipped?

Velux – a tetőtéri ablakok királynője

Szeretsz tetőtérben lakni? Én odavagyok érte…Egy velux ablakon kihajolva úgy érzem, enyém az egész város.

Keret Velux – a tetőtéri ablakok királynője


A tetőtéri lakásokba akkor szerettem bele, amikor Párizsban éltem. Imádtam, hogy hajnalban egy kávé mellett figyeltem, hogy ébredezik a város, esténként pedig a kivilágított épületek fényeiben gyönyörködtem. Mindig is szerettem magasról nézelődni, de azt gondolom, senkinek nem kell magyaráznom, hogy egy lakótelepi lakás hetedik emelete, ahol felnőttem, nem ugyanaz, mint egy meghitt kis párizsi szoba a magasban.
Ösztöndíjjal éltem kint, francia irodalmat tanultam, mellette az egyetemi könyvtárban dolgoztam, de nem vetett fel a pénz. Hosszasan néztem albérlet után, és a tetőtéri lakást, amit végül találtam, egy indiai testvérpárral osztottam meg, akik iszonyú finomakat főztek, már az első héten lepasszoltak nekem pár selyem szárit, és ugyanúgy odavoltak a társaságért, mint én, így a fél évfolyam nálunk, a kis lakásban töltötte a szabadidejét, a nyitott tetőtéri ablak mellett beszélgetve, borozgatva. El sem tudtam volna képzelni náluk jobb lakótársakat!
Amikor hazajöttem, megszállottan kerestem ugyanezt a hangulatot. Végül a VI. kerületben találtam egy ici-pici tetőtéri lakást, melyekhez meglepően tágas tetőterasz is tartozott. A velux tetőablakok káprázatos panorámára nyíltak, alattam kanyarogtak a girbe-gurba utcácskák, a lent kávézgató vendégsereggel, és én úgy éreztem, végre hazaértem.

Weboldal címe: www.tetoablakszerviz.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉPÍTKEZÉS TIPPEK

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Amikor ágyazható kanapé vásárlásra adjuk a fejünket biztos, hogy a praktikus oldalát igyekszünk majd kiaknázni. Amellett, hogy az ilyen kanapé esztétikailag remekül mutat a nappalinkban, számtalan előnyével könnyítheti meg a mindennapjainkat is.

A motoros redőny előnyeiről

A motoros redőny előnyeiről

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy szerintük mik a motoros redőny előnyei a hagyományos modellel szemben, valószínűleg a kényelmes használatot és kezelhetőséget említenék elsőként a legtöbben. Való igaz, hogy sokkal könnyebb megnyomni egy gombot, mint gurtnival felhúzni és leengedni az árnyékolót, de a redőnymotorok adott esetben sokkal többet is nyújthatnak a puszta komfortnál.

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

A kertes ház nemcsak a lakóknak jelent extra kényelmet, hanem a család négykerekűjének is. A garázsban tartott autó kevésbé amortizálódik, nem veszít olyan gyorsan az értékéből, és pöccre indul a legnagyobb téli hidegben is. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó minőségű garázskapu is, mely egyszerre esztétikus és praktikus, miközben a ház és a kocsi biztonságát is szavatolja.

Lobogjon a tűz!

Lobogjon a tűz!

Amennyiben otthonunk adottságai megengedik, mindenképp érdemes eljátszani a kandalló építés gondolatával. Napjainkban már nem pusztán esztétikai értékkel bír ez a fűtőberendezés, sőt: adott körülmények között akár egy kandalló is kimondottan gazdaságos megoldást jelenthet egy konvektorral szemben.

Megmentettük a falu templomát!

Megmentettük a falu templomát!

Aprócska dunántúli szülőfalumban 2012-ben választottak polgármesterré. Nem akartam én politikus lenni, csak valahogy így alakult… de hagyjuk is, ez egy másik történet. Szegény kis település a miénk, mit szépítsem. Munka nem nagyon akad, van viszont kocsma, posta, iskola és egy templom. Utóbbi a falu dísze - vagyis volt valaha, mert 5 éve még az összedőlés határán egyensúlyozott.