Van egy
hasznos tipped?

Velux – a tetőtéri ablakok királynője

Szeretsz tetőtérben lakni? Én odavagyok érte…Egy velux ablakon kihajolva úgy érzem, enyém az egész város.

Keret Velux – a tetőtéri ablakok királynője


A tetőtéri lakásokba akkor szerettem bele, amikor Párizsban éltem. Imádtam, hogy hajnalban egy kávé mellett figyeltem, hogy ébredezik a város, esténként pedig a kivilágított épületek fényeiben gyönyörködtem. Mindig is szerettem magasról nézelődni, de azt gondolom, senkinek nem kell magyaráznom, hogy egy lakótelepi lakás hetedik emelete, ahol felnőttem, nem ugyanaz, mint egy meghitt kis párizsi szoba a magasban.
Ösztöndíjjal éltem kint, francia irodalmat tanultam, mellette az egyetemi könyvtárban dolgoztam, de nem vetett fel a pénz. Hosszasan néztem albérlet után, és a tetőtéri lakást, amit végül találtam, egy indiai testvérpárral osztottam meg, akik iszonyú finomakat főztek, már az első héten lepasszoltak nekem pár selyem szárit, és ugyanúgy odavoltak a társaságért, mint én, így a fél évfolyam nálunk, a kis lakásban töltötte a szabadidejét, a nyitott tetőtéri ablak mellett beszélgetve, borozgatva. El sem tudtam volna képzelni náluk jobb lakótársakat!
Amikor hazajöttem, megszállottan kerestem ugyanezt a hangulatot. Végül a VI. kerületben találtam egy ici-pici tetőtéri lakást, melyekhez meglepően tágas tetőterasz is tartozott. A velux tetőablakok káprázatos panorámára nyíltak, alattam kanyarogtak a girbe-gurba utcácskák, a lent kávézgató vendégsereggel, és én úgy éreztem, végre hazaértem.

Weboldal címe: www.tetoablakszerviz.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉPÍTKEZÉS TIPPEK

A laminált padló előnyeiről

A laminált padló előnyeiről

Ha építkezik vagy felújít, érdemes elgondolkoznia a laminált padló és parketta nyújtotta előnyökön. Napjainkban igen közkedvelt megoldás, hiszen nagyon könnyen megmunkálható anyagról van szó.

Építkezne? Válasszon professzionális építőanyag kereskedést!

Építkezne? Válasszon professzionális építőanyag kereskedést!

Bármilyen építkezésről és felújításról legyen szó, érdemes alaposan előkészíteni a projektet. Első lépésként keressük meg a tökéletes építőanyag kereskedést.

Ágaprító gép bérlése? A legjobb megoldás!

Ágaprító gép bérlése? A legjobb megoldás!

Az őszi-téli időszak az ágaprítás és a kerti zöldhulladék felhasználásának, takarításának az időszaka. Könnyítse meg a dolgát speciális gépek bérlésével!

Amikor muszáj kivágni egy fát: Veszélyes fa kivágása

Amikor muszáj kivágni egy fát: Veszélyes fa kivágása

A veszélyes fa kivágása olyan téma, amelyik igencsak megosztja az embereket. Ám vannak olyan helyzetek, amikor nincs mit mérlegelni a dolgon: amikor egy fa menthetetlen, bármit is gondolunk, kénytelenek vagyunk kivágni.

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Amikor ágyazható kanapé vásárlásra adjuk a fejünket biztos, hogy a praktikus oldalát igyekszünk majd kiaknázni. Amellett, hogy az ilyen kanapé esztétikailag remekül mutat a nappalinkban, számtalan előnyével könnyítheti meg a mindennapjainkat is.