Van egy
hasznos tipped?

Takarítson meg pénzt a műszaki ellenőrrel!

Családi ház építésébe kezdtünk, de sajnos a kivitelezők csúnyán becsaptak. Egy barátunk ajánlotta, hogy vegyünk fel műszaki ellenőrt . Megérte az összeg befektetését!

Keret Takarítson meg pénzt a műszaki ellenőrrel!

Már régóta tervezzük a családi ház építését. Sajnos a feleségem mozgáskorlátozott, ezért az esetünkben csak az merült fel, hogy magunk terveztessük meg az ingatlant. Bevallom, nincs nagy tapasztalatom az építőipar területén, de úgy gondoltam, ha egy megbízható tervezőirodát választok, akkor nem lehet baj. Lett…

Igyekeztem egy olcsó, de nagy múltú céget választani. Mikor közöltem, hogy akadálymentes tervezésre van szükségem, azonnal elmondták, hogy ez többletköltségekkel jár, de ekkor még nem gyanakodtam. Borsos áron, és némi csúszással, de kézhez kaptuk a terveket. Mivel nem vagyok járatos az ilyesmiben, megmutattam a rajzokat egy belsőépítészettel foglalkozó ismerősömnek. Ő egyből gyanúsnak találta a megoldásokat. Hamar kiderült, hogy alaposan becsaptak bennünket. Az épület megfelel ugyan az előírásoknak, de a megépítése drága lenne, ráadásul így is szinte használhatatlan a feleségem számára.

Hosszú időre lemondtunk az építkezésről, hiszen a tervet képtelenek lettünk volna önerőből megvalósítani. Aztán szinte véletlenül megismerkedtem egy ingatlan kezeléssel foglalkozó cég munkatársát. Ő sok tanácsot adott a költözéssel kapcsolatban, végül elmondta, hogy szerinte nem lehetetlen, hogy olcsón legyen akadálymentes otthonunk

Tamás azt javasolta, hogy a munkák irányításával bízzunk meg egy műszaki ellenőrt , vagyis egy olyan szakembert, aki helyettünk kiválasztja a megfelelő mérnökirodát a tervezéshez, és egészen az átadásig segít a papírok intézésében

Szkeptikus voltam, de úgy döntöttem, hogy mégis a szakember tanácsát kérem. Már az első megbeszélésünk során éreztem, hogy jól döntöttem. A műszaki ellenőr nagyon sok tanácsot adott: elmondta, milyen tervezőkkel, milyen áron érdemes dolgoztatni. Felajánlotta, hogy egyeztet a tervezőkkel és ellenőrzi a munkájukat, sőt, abban is segített, hogy mi is tisztábban lássuk a saját elképzeléseinket.

Végül belevágtunk az építkezésbe, így május óta folyamatosan bővül az új otthonunk. Nagyon jó érzés, hogy valaki folyamatosan egyeztet velünk a munkákról, illetve mindig tudjuk, hogy mire számíthatunk. A szakember abban is segített, hogy ki tudjuk használni a nekünk járó támogatásokat, így tulajdonképpen nyertünk azon, hogy alkalmaztuk őt.

Mindenkinek, aki hozzánk hasonló helyzetben van, ajánlom, hogy kérje szakember segítségét. tévhit, hogy erre csak a nagy és bonyolult projekteknél van szükség. Még egy családi ház építésénél is képtelenség mindent egyszerre figyelembe venni.

Weboldal címe:

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉPÍTKEZÉS TIPPEK

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege mindenkinek mást és mást jelent. Kandalló építéssel például egyszerre vihet meghittséget, hangulatos látványt és megfelelő fűtést a négy fal közé.