Van egy
hasznos tipped?

Milyen ajtót vásároljuk a panzióba?

A feleségemmel együtt egy kis panziót vezetünk. Nemrég hitelből sikerült felújítanunk. Az összes nyílászárót cseréltük. Most ajtó vásárláshoz szeretnék tippeket adni.

Keret Milyen ajtót vásároljuk a panzióba?

A panziónkat egy nagyobb, egykor többgenerációs családi házban alakítottuk ki. Mivel sokáig nem igazán volt pénzünk a korszerűsítésre, elég sok olyan technika volt található a házban, amely mára már elavult. A legrosszabb állapotban a nyílászárók voltak, ezért ezeket cseréltük. Az ablakokkal együtt az összes, szó szerint az összes beltéri ajtótmegváltoztattuk, de a külső bejáratok is megújultak.

A külső ajtók cseréje

A külső ajtók cseréje nem volt bonyolult folyamat, itt csak arra volt szükség, hogy megfelelő szigetelésű és időjárásállóságú nyílászárókat szereltessünk fel. A panzió legtöbb, kültérbe nyíló helyiségére hagyományos bejárat ajtók kerültek, ezek esztétikusak, de legfőképpen megfelelően szigetelnek, ami azért fontos, mert van néhány szobánk, amelyik közvetlenül a tornácira nyílik, nincs akkora előszobája, hogy megfogja a hideget.

A hátsóbb helyiségekre ajtórács is került. Ezek tárolók, amiket ritkán használunk, és rálátásunk sincs rájuk egész nap, így jól jön a plusz biztonság. egyetlen bonyolultabb problémában ütköztünk: a panziónk két szárnya között, a konyhák közelsége miatt egy speciális lezárás van. Szerencsére sikerült olyan céget találnunk, aki tűzgátló ajtók karbantartásával foglalkozik - ennek köszönhetően olcsón megúsztuk a felújítást.

A folyosók ajtóinak cseréje

A í belső ajtók cseréje már egy kicsit nehezebb volt. Mivel télen kisebb a forgalom, a folyosói ajtók egy kis trükközést igényeltek. Arra a folyosóra, ahol a recepció és a legnépszerűbb szobák vannak fotocellás ajtókat szereltünk, hogy folyamatosan szigeteljenek. Az ebédlőbe felszereltünk egy tolóajtót, így ott kisebbé, könnyebben fűthetővé tegyük a teret.

A szobák MDF ajtókat kaptak. Ezek kellően strapabíróak és szépek is. Nálunk a járkálás, a fürdőszobák gőze, a sok nyitás-csukás miatt ezek az ajtók különlegesen nagy terhelésnek vannak kitéve, ezért kiemelten fontos volt, hogy jó minőségű nyílászárót válasszunk. A kilincseket és zárakat is tartósabb kivitelben rendeltük meg, mint előzőleg, így már teljes a biztonság!

Utolsó lépésként a fürdőszobák is megújultak. A korábbi, szappanfoltos, elhasználódott paravánok helyére különleges zuhanyajtók kerültek. Ezek szebbek, és várhatóan tovább is kitartanak, mint a régi megoldás.

Összességében nagyon elégedett vagyok az eredményekkel: mind a szobák, mind pedig a folyosók sokkal jobban fűthetőek lette, a vendégeink pedig nagyobb biztonságban érzik magukat. nagyon örülök, hogy nem csak az ablakok, hanem az ajtók cseréjére is koncentráltunk, mert így sokkal jobb eredményt érhettünk el.

Weboldal címe: www.szalafa.hu

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉPÍTKEZÉS TIPPEK

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Lakásfelújítás mesterfokon, figyelve a részletekre

Ha teljeskörű lakásfelújításba vágja fejszéjét különösen fontos, hogy megbízható, munkájukra igényes szakembereket találjon. Lehetőleg olyanokat, akik nem n+1 embernek szervezik ki a részfeladatokat.

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.