Van egy
hasznos tipped?

Milyen ajtót vásároljuk a panzióba?

A feleségemmel együtt egy kis panziót vezetünk. Nemrég hitelből sikerült felújítanunk. Az összes nyílászárót cseréltük. Most ajtó vásárláshoz szeretnék tippeket adni.

Keret Milyen ajtót vásároljuk a panzióba?

A panziónkat egy nagyobb, egykor többgenerációs családi házban alakítottuk ki. Mivel sokáig nem igazán volt pénzünk a korszerűsítésre, elég sok olyan technika volt található a házban, amely mára már elavult. A legrosszabb állapotban a nyílászárók voltak, ezért ezeket cseréltük. Az ablakokkal együtt az összes, szó szerint az összes beltéri ajtótmegváltoztattuk, de a külső bejáratok is megújultak.

A külső ajtók cseréje

A külső ajtók cseréje nem volt bonyolult folyamat, itt csak arra volt szükség, hogy megfelelő szigetelésű és időjárásállóságú nyílászárókat szereltessünk fel. A panzió legtöbb, kültérbe nyíló helyiségére hagyományos bejárat ajtók kerültek, ezek esztétikusak, de legfőképpen megfelelően szigetelnek, ami azért fontos, mert van néhány szobánk, amelyik közvetlenül a tornácira nyílik, nincs akkora előszobája, hogy megfogja a hideget.

A hátsóbb helyiségekre ajtórács is került. Ezek tárolók, amiket ritkán használunk, és rálátásunk sincs rájuk egész nap, így jól jön a plusz biztonság. egyetlen bonyolultabb problémában ütköztünk: a panziónk két szárnya között, a konyhák közelsége miatt egy speciális lezárás van. Szerencsére sikerült olyan céget találnunk, aki tűzgátló ajtók karbantartásával foglalkozik - ennek köszönhetően olcsón megúsztuk a felújítást.

A folyosók ajtóinak cseréje

A í belső ajtók cseréje már egy kicsit nehezebb volt. Mivel télen kisebb a forgalom, a folyosói ajtók egy kis trükközést igényeltek. Arra a folyosóra, ahol a recepció és a legnépszerűbb szobák vannak fotocellás ajtókat szereltünk, hogy folyamatosan szigeteljenek. Az ebédlőbe felszereltünk egy tolóajtót, így ott kisebbé, könnyebben fűthetővé tegyük a teret.

A szobák MDF ajtókat kaptak. Ezek kellően strapabíróak és szépek is. Nálunk a járkálás, a fürdőszobák gőze, a sok nyitás-csukás miatt ezek az ajtók különlegesen nagy terhelésnek vannak kitéve, ezért kiemelten fontos volt, hogy jó minőségű nyílászárót válasszunk. A kilincseket és zárakat is tartósabb kivitelben rendeltük meg, mint előzőleg, így már teljes a biztonság!

Utolsó lépésként a fürdőszobák is megújultak. A korábbi, szappanfoltos, elhasználódott paravánok helyére különleges zuhanyajtók kerültek. Ezek szebbek, és várhatóan tovább is kitartanak, mint a régi megoldás.

Összességében nagyon elégedett vagyok az eredményekkel: mind a szobák, mind pedig a folyosók sokkal jobban fűthetőek lette, a vendégeink pedig nagyobb biztonságban érzik magukat. nagyon örülök, hogy nem csak az ablakok, hanem az ajtók cseréjére is koncentráltunk, mert így sokkal jobb eredményt érhettünk el.

Weboldal címe: www.szalafa.hu

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉPÍTKEZÉS TIPPEK

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Amikor ágyazható kanapé vásárlásra adjuk a fejünket biztos, hogy a praktikus oldalát igyekszünk majd kiaknázni. Amellett, hogy az ilyen kanapé esztétikailag remekül mutat a nappalinkban, számtalan előnyével könnyítheti meg a mindennapjainkat is.

A motoros redőny előnyeiről

A motoros redőny előnyeiről

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy szerintük mik a motoros redőny előnyei a hagyományos modellel szemben, valószínűleg a kényelmes használatot és kezelhetőséget említenék elsőként a legtöbben. Való igaz, hogy sokkal könnyebb megnyomni egy gombot, mint gurtnival felhúzni és leengedni az árnyékolót, de a redőnymotorok adott esetben sokkal többet is nyújthatnak a puszta komfortnál.

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

A kertes ház nemcsak a lakóknak jelent extra kényelmet, hanem a család négykerekűjének is. A garázsban tartott autó kevésbé amortizálódik, nem veszít olyan gyorsan az értékéből, és pöccre indul a legnagyobb téli hidegben is. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó minőségű garázskapu is, mely egyszerre esztétikus és praktikus, miközben a ház és a kocsi biztonságát is szavatolja.

Lobogjon a tűz!

Lobogjon a tűz!

Amennyiben otthonunk adottságai megengedik, mindenképp érdemes eljátszani a kandalló építés gondolatával. Napjainkban már nem pusztán esztétikai értékkel bír ez a fűtőberendezés, sőt: adott körülmények között akár egy kandalló is kimondottan gazdaságos megoldást jelenthet egy konvektorral szemben.

Megmentettük a falu templomát!

Megmentettük a falu templomát!

Aprócska dunántúli szülőfalumban 2012-ben választottak polgármesterré. Nem akartam én politikus lenni, csak valahogy így alakult… de hagyjuk is, ez egy másik történet. Szegény kis település a miénk, mit szépítsem. Munka nem nagyon akad, van viszont kocsma, posta, iskola és egy templom. Utóbbi a falu dísze - vagyis volt valaha, mert 5 éve még az összedőlés határán egyensúlyozott.