Van egy
hasznos tipped?

Milyen ajtót vásároljuk a panzióba?

A feleségemmel együtt egy kis panziót vezetünk. Nemrég hitelből sikerült felújítanunk. Az összes nyílászárót cseréltük. Most ajtó vásárláshoz szeretnék tippeket adni.

Keret Milyen ajtót vásároljuk a panzióba?

A panziónkat egy nagyobb, egykor többgenerációs családi házban alakítottuk ki. Mivel sokáig nem igazán volt pénzünk a korszerűsítésre, elég sok olyan technika volt található a házban, amely mára már elavult. A legrosszabb állapotban a nyílászárók voltak, ezért ezeket cseréltük. Az ablakokkal együtt az összes, szó szerint az összes beltéri ajtótmegváltoztattuk, de a külső bejáratok is megújultak.

A külső ajtók cseréje

A külső ajtók cseréje nem volt bonyolult folyamat, itt csak arra volt szükség, hogy megfelelő szigetelésű és időjárásállóságú nyílászárókat szereltessünk fel. A panzió legtöbb, kültérbe nyíló helyiségére hagyományos bejárat ajtók kerültek, ezek esztétikusak, de legfőképpen megfelelően szigetelnek, ami azért fontos, mert van néhány szobánk, amelyik közvetlenül a tornácira nyílik, nincs akkora előszobája, hogy megfogja a hideget.

A hátsóbb helyiségekre ajtórács is került. Ezek tárolók, amiket ritkán használunk, és rálátásunk sincs rájuk egész nap, így jól jön a plusz biztonság. egyetlen bonyolultabb problémában ütköztünk: a panziónk két szárnya között, a konyhák közelsége miatt egy speciális lezárás van. Szerencsére sikerült olyan céget találnunk, aki tűzgátló ajtók karbantartásával foglalkozik - ennek köszönhetően olcsón megúsztuk a felújítást.

A folyosók ajtóinak cseréje

A í belső ajtók cseréje már egy kicsit nehezebb volt. Mivel télen kisebb a forgalom, a folyosói ajtók egy kis trükközést igényeltek. Arra a folyosóra, ahol a recepció és a legnépszerűbb szobák vannak fotocellás ajtókat szereltünk, hogy folyamatosan szigeteljenek. Az ebédlőbe felszereltünk egy tolóajtót, így ott kisebbé, könnyebben fűthetővé tegyük a teret.

A szobák MDF ajtókat kaptak. Ezek kellően strapabíróak és szépek is. Nálunk a járkálás, a fürdőszobák gőze, a sok nyitás-csukás miatt ezek az ajtók különlegesen nagy terhelésnek vannak kitéve, ezért kiemelten fontos volt, hogy jó minőségű nyílászárót válasszunk. A kilincseket és zárakat is tartósabb kivitelben rendeltük meg, mint előzőleg, így már teljes a biztonság!

Utolsó lépésként a fürdőszobák is megújultak. A korábbi, szappanfoltos, elhasználódott paravánok helyére különleges zuhanyajtók kerültek. Ezek szebbek, és várhatóan tovább is kitartanak, mint a régi megoldás.

Összességében nagyon elégedett vagyok az eredményekkel: mind a szobák, mind pedig a folyosók sokkal jobban fűthetőek lette, a vendégeink pedig nagyobb biztonságban érzik magukat. nagyon örülök, hogy nem csak az ablakok, hanem az ajtók cseréjére is koncentráltunk, mert így sokkal jobb eredményt érhettünk el.

Weboldal címe: www.szalafa.hu

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉPÍTKEZÉS TIPPEK

A laminált padló előnyeiről

A laminált padló előnyeiről

Ha építkezik vagy felújít, érdemes elgondolkoznia a laminált padló és parketta nyújtotta előnyökön. Napjainkban igen közkedvelt megoldás, hiszen nagyon könnyen megmunkálható anyagról van szó.

Építkezne? Válasszon professzionális építőanyag kereskedést!

Építkezne? Válasszon professzionális építőanyag kereskedést!

Bármilyen építkezésről és felújításról legyen szó, érdemes alaposan előkészíteni a projektet. Első lépésként keressük meg a tökéletes építőanyag kereskedést.

Ágaprító gép bérlése? A legjobb megoldás!

Ágaprító gép bérlése? A legjobb megoldás!

Az őszi-téli időszak az ágaprítás és a kerti zöldhulladék felhasználásának, takarításának az időszaka. Könnyítse meg a dolgát speciális gépek bérlésével!

Amikor muszáj kivágni egy fát: Veszélyes fa kivágása

Amikor muszáj kivágni egy fát: Veszélyes fa kivágása

A veszélyes fa kivágása olyan téma, amelyik igencsak megosztja az embereket. Ám vannak olyan helyzetek, amikor nincs mit mérlegelni a dolgon: amikor egy fa menthetetlen, bármit is gondolunk, kénytelenek vagyunk kivágni.

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Amikor ágyazható kanapé vásárlásra adjuk a fejünket biztos, hogy a praktikus oldalát igyekszünk majd kiaknázni. Amellett, hogy az ilyen kanapé esztétikailag remekül mutat a nappalinkban, számtalan előnyével könnyítheti meg a mindennapjainkat is.