Van egy
hasznos tipped?

Madárhálók, galambriasztó tüskék az épületek védelmében

A középületeket, lakóházakat tönkreteheti, ha a madarak odaszoknak. Higiéniai és esztétikai szempontból is fontosak az olyan madárriasztó módszerek, mint a madárháló vagy a galambriasztó tüske

Keret Madárhálók, galambriasztó tüskék az épületek védelmében

Nem is hinné, milyen káros tud lenni, ha a galambok egy-egy ereszcsatornára, teraszra, háztetőre, nyitott folyosóra, ablakpárkányra masszívan odaszoknak. A nem éppen gusztusos látványt nyújtó, felhalmozódó, szürke tollkupac és fertőző madárürülék olykor már egy szimpla szellőztetést is ellehetetlenít, mert félő, hogy rengeteg káros kórokozó is bejut a lakótérbe ablaknyitáskor.

Ipari létesítmények, műemlékek, középületek, üzletek, közintézmények mellett társasházak, lakóépületek, családi házak tulajdonosai is egyre inkább igénylik a hatékony madárriasztó megoldásokat. Az egyik módszer a madárháló, mely védi az épületet, és lehetetlenné teszi, hogy a verebek és galambok berepüljenek az adott területre. A madártüske is ugyanezt a célt szolgálja: segítségével a madarak nem tudnak leszállni, és így nem is fognak odaszokni az ominózus épület környezetébe. Nem szabad félvállról venni ezt a problémát, hiszen a piszok és ürülék elcsúfítja, szétmarja a falfelületeket, és az adott környezet élvezeti értéket – pl. egy tetőterasz, erkély vagy körfolyosó esetén – teljesen tönkreteszi. Ne hagyja, hogy a galambok amortizálják azt a teret, amiben él és dolgozik!

Tudnia kell, hogy sem a galambriasztó tüske, sem a madárháló nem tesz semmilyen kárt a madarakban, egyszerűen csak nem engedi leszállni, betelepedni őket, tehát nagyon hatékony, de kifejezetten békés madárriasztó megoldás.      

Weboldal címe: madarkontroll.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉPÍTKEZÉS TIPPEK

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege mindenkinek mást és mást jelent. Kandalló építéssel például egyszerre vihet meghittséget, hangulatos látványt és megfelelő fűtést a négy fal közé.