Van egy
hasznos tipped?

Életem legjobb döntése: a terasz beépítés

Terasz beépítéssel látványos és egyedi télikertünk lehet – ezt nem is sejtettem korábban, de szerencsére hagytam magam rábeszélni….

Keret Életem legjobb döntése: a terasz beépítés

Amikor megvettük a házunkat, óriási luxusnak tűnt, hogy két terasz is tartozik hozzá, nem beszélve a hatalmas kertről! Azt hittük, hogy minden reggel a teraszon fogjuk kortyolgatni a kávénkat, a másik terasz pedig a gyerekek birodalma lehet. De nem így történt. Az derült ki, hogy a gyerekeink tavasztól sokkal szívesebben játszanak a kertben, tehát az ő teraszuk csak tároló helyként, a régi játékok lerakataként működött, én viszont egyre inkább úgy éreztem, hogy a munkámhoz szükségem lenne saját térre.

Hobbim a varrás, és ez a szenvedély, mióta a gyerekek cseperedni kezdtek, egyre nagyobb szerepet kapott az életemben. Ez annyit jelent, hogy sokasodtak a szekrényemben a különleges anyagok és a felvázolt szabásminták, helyem viszont nem volt hozzájuk. Egy olyan, nagyon világos szobára vágytam, ahová elvonulhatok, és senki nem zavar meg az alkotásban, esetleg a megrendelőket is tudom ott fogadni, de a rosszcsont gyerekeimet mégis szemmel tudom tartani. Ez teljesen megoldhatatlan feladatnak tűnt, míg egyszer csak a férjem fejéből kipattant az ötlet: csináljunk télikertet a teraszból! Valóban jónak tűnt a terv, mivel a terasztól rálátok a hintára és a homokozóra, a gyerekeim kedvenc játszóhelyére, ezért bíztam benne, hogyha egy üveges télkertet varázsolunk belőle, ugyanúgy látni fogom, miben is mesterkednek éppen a kertben.

Egy profi csapatra bíztuk a munkát, és pár hét múlva csodás műhelyem lett, sokkal szebb, mint amit el tudtam volna korábban képzelni. Egy ragyogó, napfényes télikertbe költöztethettem át a varrógépemet, a ruhaterveimet és azt a sok vég nyersselyem anyagot, amikkel dolgozom. Mára a varróműhelyem olyan exkluzív és professzionális hangulatot áraszt, hogy egyben bemutatóteremként is tudom használni. A vendégeim imádják az egzotikus növényeimet, a sárkányos japán paravánomat, a meghitt teázó sarkot, a virágzó kert látványát. Én meg azt imádom, hogy a szemem sarkából mindig látom a kint játszó gyerkőcöket… A terasz beépítés életem egyik legjobb döntése volt, segített, hogy a hobbimból igazi hivatás váljon.

Weboldal címe: www.telikert.eu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉPÍTKEZÉS TIPPEK

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege mindenkinek mást és mást jelent. Kandalló építéssel például egyszerre vihet meghittséget, hangulatos látványt és megfelelő fűtést a négy fal közé.