Van egy
hasznos tipped?

Életem legjobb döntése: a terasz beépítés

Terasz beépítéssel látványos és egyedi télikertünk lehet – ezt nem is sejtettem korábban, de szerencsére hagytam magam rábeszélni….

Keret Életem legjobb döntése: a terasz beépítés

Amikor megvettük a házunkat, óriási luxusnak tűnt, hogy két terasz is tartozik hozzá, nem beszélve a hatalmas kertről! Azt hittük, hogy minden reggel a teraszon fogjuk kortyolgatni a kávénkat, a másik terasz pedig a gyerekek birodalma lehet. De nem így történt. Az derült ki, hogy a gyerekeink tavasztól sokkal szívesebben játszanak a kertben, tehát az ő teraszuk csak tároló helyként, a régi játékok lerakataként működött, én viszont egyre inkább úgy éreztem, hogy a munkámhoz szükségem lenne saját térre.

Hobbim a varrás, és ez a szenvedély, mióta a gyerekek cseperedni kezdtek, egyre nagyobb szerepet kapott az életemben. Ez annyit jelent, hogy sokasodtak a szekrényemben a különleges anyagok és a felvázolt szabásminták, helyem viszont nem volt hozzájuk. Egy olyan, nagyon világos szobára vágytam, ahová elvonulhatok, és senki nem zavar meg az alkotásban, esetleg a megrendelőket is tudom ott fogadni, de a rosszcsont gyerekeimet mégis szemmel tudom tartani. Ez teljesen megoldhatatlan feladatnak tűnt, míg egyszer csak a férjem fejéből kipattant az ötlet: csináljunk télikertet a teraszból! Valóban jónak tűnt a terv, mivel a terasztól rálátok a hintára és a homokozóra, a gyerekeim kedvenc játszóhelyére, ezért bíztam benne, hogyha egy üveges télkertet varázsolunk belőle, ugyanúgy látni fogom, miben is mesterkednek éppen a kertben.

Egy profi csapatra bíztuk a munkát, és pár hét múlva csodás műhelyem lett, sokkal szebb, mint amit el tudtam volna korábban képzelni. Egy ragyogó, napfényes télikertbe költöztethettem át a varrógépemet, a ruhaterveimet és azt a sok vég nyersselyem anyagot, amikkel dolgozom. Mára a varróműhelyem olyan exkluzív és professzionális hangulatot áraszt, hogy egyben bemutatóteremként is tudom használni. A vendégeim imádják az egzotikus növényeimet, a sárkányos japán paravánomat, a meghitt teázó sarkot, a virágzó kert látványát. Én meg azt imádom, hogy a szemem sarkából mindig látom a kint játszó gyerkőcöket… A terasz beépítés életem egyik legjobb döntése volt, segített, hogy a hobbimból igazi hivatás váljon.

Weboldal címe: www.telikert.eu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉPÍTKEZÉS TIPPEK

A motoros redőny előnyeiről

A motoros redőny előnyeiről

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy szerintük mik a motoros redőny előnyei a hagyományos modellel szemben, valószínűleg a kényelmes használatot és kezelhetőséget említenék elsőként a legtöbben. Való igaz, hogy sokkal könnyebb megnyomni egy gombot, mint gurtnival felhúzni és leengedni az árnyékolót, de a redőnymotorok adott esetben sokkal többet is nyújthatnak a puszta komfortnál.

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

A kertes ház nemcsak a lakóknak jelent extra kényelmet, hanem a család négykerekűjének is. A garázsban tartott autó kevésbé amortizálódik, nem veszít olyan gyorsan az értékéből, és pöccre indul a legnagyobb téli hidegben is. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó minőségű garázskapu is, mely egyszerre esztétikus és praktikus, miközben a ház és a kocsi biztonságát is szavatolja.

Lobogjon a tűz!

Lobogjon a tűz!

Amennyiben otthonunk adottságai megengedik, mindenképp érdemes eljátszani a kandalló építés gondolatával. Napjainkban már nem pusztán esztétikai értékkel bír ez a fűtőberendezés, sőt: adott körülmények között akár egy kandalló is kimondottan gazdaságos megoldást jelenthet egy konvektorral szemben.

Megmentettük a falu templomát!

Megmentettük a falu templomát!

Aprócska dunántúli szülőfalumban 2012-ben választottak polgármesterré. Nem akartam én politikus lenni, csak valahogy így alakult… de hagyjuk is, ez egy másik történet. Szegény kis település a miénk, mit szépítsem. Munka nem nagyon akad, van viszont kocsma, posta, iskola és egy templom. Utóbbi a falu dísze - vagyis volt valaha, mert 5 éve még az összedőlés határán egyensúlyozott.

A jó porszívó(k) ismérvei

A jó porszívó(k) ismérvei

A boltok polcain hemzsegnek a száraz nedves porszívó(k). Léteznek pénztárcakímélő, de méregdrága darabok is több színben, méretben. Hogy mire érdemes odafigyelnie a kiválasztás során, most elmondjuk.