Van egy
hasznos tipped?

Biztonsági ajtók, tűzgátló ajtók bemutatása

A biztonsági ajtók és a tűzgátló ajtók sok bűnesettől és szerencsétlen balesettől, káresettől megóvják a tulajdonosokat. A jó minőségű, több ponton záródó biztonsági ajtókkal nem foghat mellé.

Keret Biztonsági ajtók, tűzgátló ajtók bemutatása


Nemrég jött ki Budapest biztonsági térképe, ahol kerületre lebontva szemléltették, hogy milyen a bűnözés mértéke az adott környéken, és hogy az ott történt erőszakos bűncselekmények pontosan milyen kategóriába esnek. Nagyon érdekesek az eredmények, annál is inkább, mert az adott kerületben jellemző négyzetméterárakat is tartalmazz az összeállítás, így az derült ki, hogy vannak ún. felkapott környékek magas bűnözési rátával, olcsó környékek sok bűnesettel, de meglepően olcsó és biztonságos kerületeket is találunk, ilyen pl. Csepel, ahol a baráti négyzetméterárak mellett a bűnözés is minimális.
A bűnözés mértéke sokféle változótól függ, sokat segít például az autólopások, betörések, lopás megelőzésében a biztonsági kamerák rendszere vagy a rendszeres rendőri jelenlét. De maguk a lakás- és üzlettulajdonosok is tehetnek valamit saját biztonságuk érdekében: mindenképpen érdemes folyamatosan zárni a kaput, a bejárati ajtót, vagy biztonsági ajtót felszereltetni a lakásra, hogy megálljt parancsoljon a betörőknek. A biztonsági ajtók sokfélék lehetnek, de nem a külcsín a fontos, hanem a záródási helyek száma, mely akár 10-20 ponton is rögzítést biztosíthat. Irodák, raktárak, üzlethelyiségek esetében lehetnek olyan helyiségek, melyeknél nem csupán biztonsági ajtók, de tűzgátló ajtók is szükségesek, hogy a tulajdonos az aktuális tűzbiztonsági szabályoknak eleget tegyen. Ráadásul a jobb cégeknél a tűzgátló ajtók már nagyon esztétikusak, nem olyan nyers kidolgozásúak, van, ahol egyenesen a bejárati ajtókkal megegyező stílusú termékeket is árulnak!

Weboldal címe: gavron.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉPÍTKEZÉS TIPPEK

A motoros redőny előnyeiről

A motoros redőny előnyeiről

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy szerintük mik a motoros redőny előnyei a hagyományos modellel szemben, valószínűleg a kényelmes használatot és kezelhetőséget említenék elsőként a legtöbben. Való igaz, hogy sokkal könnyebb megnyomni egy gombot, mint gurtnival felhúzni és leengedni az árnyékolót, de a redőnymotorok adott esetben sokkal többet is nyújthatnak a puszta komfortnál.

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

A kertes ház nemcsak a lakóknak jelent extra kényelmet, hanem a család négykerekűjének is. A garázsban tartott autó kevésbé amortizálódik, nem veszít olyan gyorsan az értékéből, és pöccre indul a legnagyobb téli hidegben is. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó minőségű garázskapu is, mely egyszerre esztétikus és praktikus, miközben a ház és a kocsi biztonságát is szavatolja.

Lobogjon a tűz!

Lobogjon a tűz!

Amennyiben otthonunk adottságai megengedik, mindenképp érdemes eljátszani a kandalló építés gondolatával. Napjainkban már nem pusztán esztétikai értékkel bír ez a fűtőberendezés, sőt: adott körülmények között akár egy kandalló is kimondottan gazdaságos megoldást jelenthet egy konvektorral szemben.

Megmentettük a falu templomát!

Megmentettük a falu templomát!

Aprócska dunántúli szülőfalumban 2012-ben választottak polgármesterré. Nem akartam én politikus lenni, csak valahogy így alakult… de hagyjuk is, ez egy másik történet. Szegény kis település a miénk, mit szépítsem. Munka nem nagyon akad, van viszont kocsma, posta, iskola és egy templom. Utóbbi a falu dísze - vagyis volt valaha, mert 5 éve még az összedőlés határán egyensúlyozott.

A jó porszívó(k) ismérvei

A jó porszívó(k) ismérvei

A boltok polcain hemzsegnek a száraz nedves porszívó(k). Léteznek pénztárcakímélő, de méregdrága darabok is több színben, méretben. Hogy mire érdemes odafigyelnie a kiválasztás során, most elmondjuk.