Van egy
hasznos tipped?

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege mindenkinek mást és mást jelent. Kandalló építéssel például egyszerre vihet meghittséget, hangulatos látványt és megfelelő fűtést a négy fal közé.

Keret Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Kandalló építés mesterfokon

Sokan nem tudják, de manapság már azoknak sem kell lemondaniuk a kandallók lenyűgöző látványról, akiknél nem vagy csak nagy nehézségek árán lehetnek kiépíteni a kandallóhoz kéményt. Ha nem kifejezetten fűtésre alkalmas kandallót keres, hanem inkább otthona esztétikai értékét szeretné növelni egy mutatós kandallóval, érdemes elgondolkoznia egy álkandalló építésén. Leendő látványkandallója lehet személyre szabott, ami maximálisan igazodhat az elképzeléseihez és természetesen a pénztárcájához is.

A kandallóbetétek sokfélesége
Ha fűtésre is használható kandallót építtetne, érdemes alaposabban is átgondolnia, hogy ehhez milyen kandallóbetétet választ. A kandallóbetét tulajdonképpen a kandalló azon belső része, amiben a tulajdonképpeni égés zajlik. Az égéstér vagy tűztér először is kétféle lehet: nyílt égésterű (ez a típus a környező helyiségből veszi el az égéshez szükséges oxigént) és zárt égésterű (ehhez már külső légbevezető tartozik). A kandallóbetét leggyakrabban vagy öntöttvasból, vagy samott téglából készülnek.

Otthonosabb, melegebb faház

De nem csak otthonát teheti meghittebbé, melegebbé egy szép és funkcionális kandallóval. A város zajától távol eső, barátságos, nyaranta víkendházként használt faházát is téliesítheti, ha elhelyez benne egy minőségi kandallót. Egy első osztályú alapanyagokból készült faház előnyeit hosszú évekig élvezheti, ráadásul, ha biztosít benne megfelelő fűtést is, a nyaraló szezon lejárta után sem kell feltétlen lelakatolnia. A hűvösebb hónapok beköszöntével is nyugodtan használhatja, ha megteremti benne a kellő komforttényezőket. Érdemes erre áldoznia.

Kényelmes ágyazható kanapé
Ha pedig huzamosabb időt készül tölteni téliesített faházában, érdemes beszereznie egy napközbeni sziesztázásra és éjszakai pihenésre is alkalmas, multifunkcionális, ágyazható kanapét. Ezeknek az ülőgarnitúráknak a nagy előnye, hogy néhány egyszerű mozdulattal ággyá alakíthatóak, ha pedig éppen nem alvásra használja, kanapéként is remekül megállja a helyét. Ajánlott ágyneműtartós változatot választania, mert így lesz hova elrejteni a párnákat, paplanokat is.

Weboldal címe: https://kandallokeret.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉPÍTKEZÉS TIPPEK

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.

A laminált padló előnyeiről

A laminált padló előnyeiről

Ha építkezik vagy felújít, érdemes elgondolkoznia a laminált padló és parketta nyújtotta előnyökön. Napjainkban igen közkedvelt megoldás, hiszen nagyon könnyen megmunkálható anyagról van szó.